همچنان خبری از سبد کالا نیست
به گزارش شیرازه به نقل از تسنیم؛ این در حالی بود که ربیعی، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در آخرین روزهای سالهای گذشته خبر از این داد که در سال آینده کارگران از دریافت سبد کالا محروم نمیشوند. امسال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تغییر نام سبد کالا به " بستههای امنیت غذایی" اعلام کرد، این سبد تنها به اقشار بسیار ضعیف جامعه تعلق میگیرد.
از این رو، در حالی که کارگران انتظار داشتند دولت آنها را مشمول دریافت سبد دوم کالای حمایتی در سال جاری کند، اما اخیرا از سوی مقامات دولتی اعلام شده است تنها افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی امکان دریافت بسته های حمایتی را خواهند داشت. یعنی سایر گروهها از برنامههای حمایتی حذف شده اند.
علاوه بر این مسئله، خالی از لطف نیست که مروری به صحبتهای مقامات دولتی مبنی بر توزیع هر دوماه یکبار برای سبد کالا داشته باشیم.
نعمت زاده, وزیر صنعت،معدن و تجارت در حاشیه اولین نمایشگاه توانمندی بانوان در جمع خبرنگاران در خصوص توزیع سبد کالا در سال 93 گفته بود :توزیع سبد کالای اول از سوی دولت در سال گذشته با برخی مشکلات همراه بود و سیستمی طراحی شد که کالا به صورت مستقیم به مردم داده شود که علیرغم این مشکلات به 15 میلیون و 600 هزار خانوار سبد کالا اختصاص پیدا کرد و توزیع شد. قرار است امسال هر دو یکبار سبد کالا توزیع شود.این قول درباره توزیع سبد کالا تنها از سوی نعمت زاده بیان نشد بلکه ربیعی,وزیر تعاون, کار و رفاه اجتماعی در قسمت دوم برنامه مستند دوربین دوم در شبکه خبر نیز درباره توزیع سبد کالا در سال 92 تاکید کرد:در بحث توزیع سبد کالا از تعاونیها خواستم که مشکل توزیع سبد را حل کنند و از آنها به تشکر میکنم. در سال 93, نیز 6سبد کالای حمایتی نیز از سوی دولت توزیع خواهد شد.
اما تمام این وعده به جایی ختم شد که طی هفتههای گذشته جزئیات نحوه توزیع بسته حمایت غذایی و مشمولان آن از سوی وزارت کار پیشنهاد شد و براساس آن، در مرحله اول کلیه مستمری بگیران سازمانهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی مشمول دریافت بسته حمایت غذایی میشوند.
بهموجب این دستورالعمل در مرحله اول کلیه مستمری بگیران سازمانهای حمایتی کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی مشمول دریافت بسته حمایت غذایی میشوند. اعتبار پیشبینی شده برای هر نفر در هر مرحله از توزیع این بسته 200 هزار ریال و برای هر خانوار حداکثر یک میلیون و چهارصد هزار ریال تعیین شده است.
همچنین براساس بخشی از این دستورالعمل توزیع شیر رایگان در طول سال تحصیلی 94-93 برای دانشآموزان دوره ابتدایی و دوره اول متوسطه حداقل 70 نوبت با اختصاص مبلغ 3هزار میلیارد ریال مورد موافقت قرار گرفت.
پیش از این علی ربیعی, وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در نخستین همایش علمی کاربردی مدیران سازمان بهزیستی در سال 93, از تشکیل دومین جلسه شورای عالی رفاه برای تدوین سیاستهای رفاهی دولت در هفتههای آتی خبر داد و گفت: ارائه سبد کالا در دستور کار قرار دارد اما منتظریم جامعه هدف آن به تصویب هیئت وزیران برسد.
در کنار آن علی ربیعی ، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره برنامه دولت برای توزیع بسته های کالایی در سال 93 گفت: پیش بینی میکنیم تا 4 مرحله بتوانیم بسته های امنیت غذایی را توزیع کنیم که البته این موضوع بستگی به منابع تخصیصی دارد.
ربیعی گفت: همچنین لازم به ذکر است جهت گیری بسته های امنیت غذایی در این مرحله از کار کاملا هدفمند خواهد بود و تنها به خانوادههایی ارائه میشود که مواد پروتئینی لازم به سفره هایشان نمی رسد.
او همچنین از تغییر نام «سبد کالا» به «بسته امنیت غذایی» خبر داد و گفت: سبد امنیت غذایی اواخر اردیبهشت به خانوادههای آسیبپذیر ارائه میشود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اگر شناسایی افراد نیازمند به درستی انجام شود، اواخر اردیبهشت ماه اولین بسته امنیت غذایی به دست اقشار آسیب پذیر خواهد رسید گفت: اجرای این برنامه در راستای مبارزه با فقر مطلق صورت می گیرد.
این وعدهها در حالی بیان شد که نه تنها سبد امنیت غذایی دولت در اردیبهشت داده نشد بلکه روزهای آخر خرداد ماه سپری میشود و هنوز هیچ کدام از وعدهها برای سبد کالا محقق نشده است. از دادن هر دوماه یک سبد کالا تا ارائه سبد امنیت غذایی تا آخر اردیبهشت تنها در قالب کلام بوده و شکل واقعیت نگرفته است.
در حال حاضر که اجرای سبد کالای حمایتی دولت در سال 93 از اجرا،تامین کالا، تعیین جامعه هدف و توزیع بر عهده معاونت رفاه وزارت کار است.آیا پیش از فرا رسیدن ماه مبارک رمضان سبد کالای حمایتی دولت به مشمولان پرداخت میشود؟