آیا کارخانه سیمان فارس به خرامه می آید؟
به گزارش سرویس شهرستان های شیرازه به نقل از صدای خرامه، دو سال پیش بود که در لفافه یک لطیفه معنی دار، بحث هسته ای شدن خرامه مطرح شد؛ گزارشی که علاوه بر بیان این نکته خنده دار، حرف دل مردم شیراز و خرامه را در خود جای داده بود.
پروژه انتقال کارخانه سیمان فارس از سال 1380 به جریان افتاده بود اما پس از گذشت بیش از یک دهه، چیزهایی برای مردم قابل مشاهده بود که به عنوان سانتریفیوژ(!) و رآکتور آبسنگین (!) از آن یاد می شد.
اگرچه آن روزها، صدای خرامه به عنوان «فاعل ناراحت کننده مسئولین استانی» متهم شده بود اما به لطف خدا و همت مسئولین و همچنین انتشار گزارش در رسانه های استانی، تنها 4 ماه پس از هسته ای شدن خرامه، کلنگ کارخانه 3300 تنی سیمان خرامه به زمین خورد.
داریوش اسماعیلی نماینده مردم خرامه سروستان و کوار در مجلس شورای اسلامی در نشست خبری که در آخرین روزهای سال 93 برگزار شده بود گفت: علی رغم اینکه کارخانه سیمان در خرامه کلنگ زنی شده اما مجموعه مدیریتی کارخانه تعلل کردند، بحث سرمایه گذاری و تسهیلات و پی گیری فاینانس کره و چین و 20 میلیارد تسهیلات بانک صنعت و معدن پی گیری شده بود و قرار شد از مهرماه فعالیت ساختمانی شروع شود اما انجام نشد.
وی ادامه داد: به دنبال تذکر به وزیر کشور و رییس سازمان محیط زیست و طرح سوال از وزیر تعاون و کار، مدیرعامل کارخانه سیمان از ما دعوت کرد و جلسه ای با هم داشتیم که قول دادند پیمانکار با اعتبار اولیه 60 میلیارد تومان تا قبل از عید کار را شروع کنند؛ این مجموعه تاکید دارند که طی 4 سال مستقر خواهند شد.
اسماعیلی با بیان اینکه ایجاد آلودگی کارخانه سیمان برای مردم شهرستان خرامه شایعه ای بیش نیست گفت: این نیست که آن کارخانه برداشته شود و به جای دیگر مستقر شود، یک کارخانه جدید در خرامه ساخته خواهد شد و حتی کوچکترین اجزای آن به کارخانه جدید انتقال نخواهد یافت، جدید ترین و مدرن ترین دستگاه ها و فیلترهای قوی از کشور آلمان وارد خواهد شد و اصلا جای نگرانی وجود ندارد، کارخانه جدید با 2 برابر ظرفیت کارخانه فارس و رعایت تمام بحث زیست محیطی آن احداث خواهد شد.
خوشبختانه از فروردین ماه امسال، عملیات احداث فاز اول کارخانه سیمان خرامه با اعتبار 17 میلیارد تومان توسط شرکت جهاد توسعه خدمات زیربنایی آغاز شده و قرار است طی 16 ماه اجرا و تکمیل شود.
در بازدیدی که در هفته گذشته انجام شد، نماینده مردم در مجلس، فرماندار، مدیر عامل کارخانه سیمان فارس و بسیاری از مسئولان این مجموعه همچون رئیس هیئت مدیره، مشاور واحد و طراح سازه ها، سرپرست نظارت پروژه، مدیر پروژه و خدمات زیربنایی و معاونت نظارت ساختمانی شرکت داهه حضور داشتند و از نزدیک در جریان روند اجرای کار قرار گرفتند.
علی حسین قراچه مدیر عامل شرکت سیمان فارس در حاشیه این مراسم گفت: گرچه عملیات انتقال این واحد صنعتی با تاخیر صورت گرفت ولی تیم اجرایی احداث این کارخانه مصمم به تکمیل و بهره برداری از آن بر اساس قرارداد منعقده می باشند و این پروژه در سال 1397 به تولید و بهره برداری خواهد رسید.