رنج سیل لامرد تنها بر دوش مردم؛ هیچکس پاسخگو نیست!
به گزارش سرویس شهرستان های شیرازه به نقل از لامرود، شاید در نگاه اول و دقایقی پس از سیل، با بیان اینکه رحمت خداوند است و باز شکرگذار او هستیم، دل خود را آرام کردند، اما وقتی بی توجهی ها و عدم رسیدگی مسئولین را مشاهده کردند، زبان به گلایه و شکایت گشودند.
شاید کمتر کسی بتواند چنین لحظه ای را متصور شود که صبح زود و پس از بارش باران پاییزی ، به سراغ محل کسب و کار خود بروی و هیچ اثری از آن نیابی، در آن لحظه کمترین اتفاقی که برایت می افتد، تمام دنیا جلویت تیره و تار می شود.
روستای دهشیخ از توابع بخش مرکزی شهرستان لامرد، از سیل هفته گذشته تقریبا خسارات سنگینی را به خود دیده است.
طغیان رود فصلی که از میان این روستا و روستای کره موچی می گذرد و جاری شدن سیل با سرعت و حجم بسیار بالا و بالازدن آب از پلی که بر روی این رود ساخته شده است، متاسفانه یک واحد تجاری به همراه سه واحد مسکونی بصورت 100 درصد تخریب شده و به چندین از واحدهای تجاری دیگر نیز خسارت سنگینی وارد نموده است.
با گذشت بیش از 6 روز از سیل، با بی توجهی و سهل انگاری مدیران و مسئولین برخی دستگاه های اجرایی، همچنان گودال های برجای مانده از سیل در کناره پل، پابرجاست و به نظر می رسد تا حادثه دیگری همچون سقوط یک خودرو به داخل آن ها اتفاق نیفتد، چاره ای برای این موضوع اندیشیده نخواهد شد.
اهالی روستا در گفتگو با خبرنگار لامـــــرود با بیان اینکه در روزهای گذشته علیرغم تماس های مکرری که با ادارات راه و شهرسازی، آبفا، بنیاد مسکن و فرمانداری گرفتیم، هیچ مسئولی را در این نقطه ندیدیم و حتی جاده و پل هم که دچار خرابی شده است را تعمیر نکرده اند و خود اهالی بوسیله لاستیک و سنگ و چوب، ماشین های عبوری را از وجود خطر آگاه ساخته اند.
گوشه ی غربی پل، کارگرانی مشغول کارند و چنین به نظر می رسد که دیوار حفاظتی پل در حال افزایش است و احساس می شود که مدیران و مسئولین از تجربه های قبلی خود درس گرفته اند و قبل از وقوع حوادثی دیگر دست به کار شده اند، اما زمانی که از اهالی پرسیدیم، مالک واحد تجاری که خسارت چند صد میلیونی از سیل هفته گذشته دیده، اظهار کرد: با هزینه شخصی در حال احداث این دیوار هستم و علیرغم هزینه بسیار سنگین و گزاف، برای جلوگیری کردن از حوادث در آینده و به خطر افتادن تمام سرمایه و زندگی ام، این کار را انجام می دهم.
با گذشت چندین روز از وقوع سیل، همچنان این نقطه از روستا و قسمت های کناری آن با قطعی برق، آب و خطوط تلفن دست و پنجه نرم می کنند.
به این سادگی نمی توان تصور کرد، جوانی را که واحد تجاری اش به صورت کامل تخریب شده و همه سرمایه اش را آب برده و امروز از کمر خم شده ، چگونه می تواند دوباره قامت راست کند و بار سنگین زندگی امروز با هزینه های سرسام آور اقتصادی اش را بر دوش بکشد.
سوالی که ایجاد می شود این است که ؛ وظیفه ستاد مدیریت بحران حوادث چیست؟ تخریب واحدهای مسکونی و تجاری حاصل از حوادثی که به نوعی بی توجهی و کم دقتی مسئولین در ایجاد زیرساخت ها در آن ها دخیل است، به عده چی کسی است؟ آیا رنج این حوادث تنها بر دوش مردم است؟ چه کسانی باید از حوادث این چنینی درس بگیرند و برای حوادث احتمالی آینده، از هم اکنون دست به کار شوند؟
گفتنی است تا پایان وقت اداری روز دوشنبه 25 آبانماه، برآورد خسارت سیل هفته گذشته از سوی ستاد مدیریت بحران شهرستان لامرد رسانه ای نشده و تلاش خبرنگاران برای دست یابی به این آمار و ارقام بی نتیجه بوده است.