کد خبر: ۱۵۹۹۵۶
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۹ - ۱۶ تير ۱۴۰۲
مجری طرح گلخانه‌های وزارت جهادکشاورزی:

ایجاد ۵ شهر مولد کشاورزی در کشور تصویب شد

مجری طرح توسعه گلخانه‌های وزارت جهادکشاورزی از تصویب طرح ایجاد ۵ شهر مولد کشاوری در نقاط مختلف کشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه تحلیلی خبری شیرازه، مهدی لطفی‌زاده در گردهمایی مجریان طرح توسعه گلخانه استان‌های جنوبی کشور در شیراز، گفت: این طرح ابلاغ شده و قرار است زیرساخت های لازم برای راه اندازی این شهر های مولد کشاورزی فراهم شود.

 لطفی زاده افزود: این شهر ها با هدف تولید محصول کشاورزی، تمرکز تولید، تسهیل تامین و دسترسی به نهاده ها و انرژی مورد نیاز، ایجاد پایانه های صادراتی با هدف صادرات و ایجاد حداکثر بهره وری از منابع راه اندازی می شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه گردهمایی شیراز با هدف هم اندیشی و بررسی چالش ها و مسائل مرتبط با طرح مذکور برپا شده است، اظهار کرد: در طرح ایجاد شهر های مولد کشاورزی توسعه گلخانه های کشور بر اساس اسناد بالادستی اقتصاد مقاومتی در افق ۱۴۰۴ و همچنین برنامه هفتم توسعه هدفگذاری شده است.

وی با اذعان به اینکه بر اساس اسناد مذکور توسعه ۱۵۰هزار هکتاری گلخانه ها در سطح کشور و محیط های کشت کنترل شده برنامه ریزی شده، ابراز کرد: توسعه گلخانه ها از سال ۹۵ پیرو ابلاغ سند بالادستی اقتصاد مقاومتی سرعت فزاینده ای به خود گرفت تا به امروز چیزی در حدود ۲۵ هزار هکتار گلخانه در سطح کشور توسعه پیدا کرده است.

لطفی‌زاده گفت: در حال برنامه ریزی هستیم تا در یک افق بلند مدت، در کشور بتوانیم با نگاه صادرات محور هم نیاز محصولات سبزی و صیفی داخل کشور و هم محصولات مورد نیاز مقاصد صادراتی را با هدف ارز آوری برای کشور، در گلخانه های کشور تولید کنیم.

 مجری طرح گلخانه‌های وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه در بحث ایجاد گلخانه‌ها تناسب اقلیمی نوع سازه و نوع محصول کشت شده بسیار حائز اهمیت است، اضافه کرد: ما باید بتوانیم در سطح استان ها مطابق با پتانسیل ها و امکان‌سنجی‌هایی که انجام شده با کمتربن هزینه سرمایه‌گذاری بهینه ترین مصرف انرژی و نهاده ها را داشته باشیم و در نهایت محصولی را تولید کنیم که قدرت رقابت پذیری و ارزآوری مناسب را در سطح بین المللی داشته باشد.

مجری طرح توسعه گلخانه های کشور با اشاره به اینکه بهره وری مصرف آب، انرژی و نهاده های تولید به میزان تولید محصولات گلخانه ای در واحد سطح و ارزش اقتصادی این محصولات است، افزود: تولید در محیط های گلخانه ای باید با تولید محصولات در فضای باز رقابت پذیر باشد تا بتوانیم تولید محصولات سبزی و صیفی از فضای باز را به زیر پوشش گلخانه و محیط های کنترل شده منتقل کنیم.

انتهای پیام/
نظرات بینندگان