کد خبر: ۶۰۶۶۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۸ - ۲۸ شهريور ۱۳۹۳
حاشیه ای بر سخنان نوبخت؛

تماس با اوباما «اقدامی نابجا» ست، خواه «برنامه‎ریزی شده» باشد خواه «اتفاقی»

رهبر معظم انقلاب بالاترین سطح مجاز گفتگو با آمریکا را در سطح «وزرای دو کشور» مشخص کردند.
نزدیک به یک سال از سفر رییس جمهور به نیویورک می گذرد، سفر پرحاشیه ای که این روزها نخستین سالگرد آن فرا رسیده و دکتر حسن روحانی برای بار دوم عزم سفر به آمریکا را دارد.
به گزارش شیرازه به نقل از رجانیوز، سال گذشته اگرچه مواضع اصولی رییس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل تحسین برانگیز بود اما «اقدام نا به جا» در گفتگوی تلفنی با باراک اوباما در آخرین ساعات حضور در نیویورک باعث شد تا موجی از انتقادات علیه این اقدام بیهوده و پرهزینه رییس جمهور به راه افتد، هر چند بسیاری از ذوق زدگان داخلی نیز، این اقدام اشتباه را به منزله آغاز گسترش رابطه با شیطان بزرگ و رفع تحریم ها تلقی کردند.
 
با این اوصاف، سخنگوی دولت در جمع خبرنگاران تاکید کرد علیرغم قطعی شدن سفر رییس جمهور به نیویورک، هیچ تصمیمی برای دیدار با اوباما صورت نگرفته است.
 
به نظر می رسد این موضع سخنگوی دولت در واقع بیش از هر چیز ناشی از تجربه ای باشد که بواسطه گفتگوی سال گذشته روحانی با اوباما در دولت بوجود آمده است، چنانکه با وجود گذشت یک سال از آن حرکت، حجم تحریم ها و دشمنی های  آمریکا علیه ایران نه تنها تفاوتی نکرده بلکه افزایش پبدا کرده است، ظاهرا این پیام به دولت منتقل شده که گفتگوی تلفنی و حضوری با رییس جمهور آمریکا تاثیری در کاهش خصومت آمریکا نسبت به ایران ندارد و تنها باعث تزلزل هژمونی جمهوری اسلامی ایران در میان ملت های آزاده منطقه و جهان می شود.
 
این در حالی است که رهبر معظم انقلاب نیز یک ماه قبل در جمع مسئولان وزارت خارجه و سفرای کشورمان بالاترین سطح مجاز گفتگو با آمریکا را در سطح «وزرای دو کشور» مشخص کرده و فرمودند:
 
«در گذشته میان مسئولان ما و مسئولان امریکا هیچ ارتباطی نبود اما در یک سال اخیر بخاطر مسائل حساس هسته ای و تجربه ای که مطرح شد انجام بشود، بنا شد مسئولان تا سطح وزارت خارجه تماسها، نشستها و مذاکراتی داشته باشند اما از این ارتباطات نه تنها فایده ای عاید نشد بلکه لحن امریکایی ها تندتر و اهانت آمیزتر شد و توقعات طلبکارانه بیشتری را در جلسات مذاکرات و در تریبونهای عمومی بیان کردند.»
 
بدیهی است که رییس جمهور در سفر پیش روی خود به نیویورک، بر اساس فرمایشات صریح رهبر معظم انقلاب و ادله فراوان عقلی و منطقی، به هیچ عنوان نباید اسیر حاشیه سازی ها و هر گونه حرکت مشکوک برای به دام انداختن ایران شود، خواه این مساله به اختیار رییس جمهور باشد و خواه در پوشش حرکتی «غیر عمدی» و «اتفاقی» تفاوتی نمی کند، در هر صورت آقای روحانی خود به خوبی از «خطوط قرمز» نظام در این باره آگاه است و می داند کوچکترین اشتباهی در این زمینه، شرایط را بیش از هر زمان دیگر دشوار خواهد ساخت.
 
گفتنی است پیش از این نیز تخت روانچی معاون وزیر خارجه در گفتگو با شرق، به تایید اظهارات منتقدان گفتگوی تلفنی اوباما روحانی پرداخت و آن را بدون تاثیر در روابط دو کشور خواند:
 
«اگر فکر کنیم این گفت وگوی تلفنی در مسایل ایران و آمریکا تغییر ایجاد کرد، یا اینکه موجب تغییری در سیاست های ما و آمریکا شد، نه اینگونه نبود، چون اگر تغییری ایجاد شده بود را باید حس می کردیم چون چندماه از آن گفت وگو می گذرد و اگر قرار بود تغییر ایجاد شود، باید حس می کردیم ... اصلا به این شکل نبود که به این گفت وگو به عنوان حرکتی نگاه کنیم که به عنوان یک پازل و در کنار یک سری حرکت های دیگر، به جای بزرگی برسد. نظر شخصی من این است که این موضوع بیش از حد بزرگ شد. واقعا برخی فکر می کنند، شاید این کار به عنوان یک حرکت کوچک شروع شد تا قدم های بعدی برداشته شود، در حالی که اینطور نیست ... به نظر من آن موضوع بیش از حد بزرگ شد.»
نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
حقگو
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۸ شهريور ۱۳۹۳
0
روحاني مواظب پوست خربزه هاي معاندين نظام باشد..