رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد؛
تولید همزمان ۹واکسن کرونا در ایران/ ۳۰۰مرکز آزمایشگاهی تشخیص کرونا راهاندازی شد
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: همزمان ۹ نوع واکسن در ایران در دست تولید است و این از افتخارات ایران در عرصه های بین المللی است.
به گزارش سرویس رصد سیاسی شیرازه، محمدمهدی گویا در مراسم آغاز مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا در دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه آنچه در شرایط کنونی حاصل شده در سختترین دورههای تحریمی بوده است اظهار کرد: این واکسن یکی از موثرترین و بهترین واکسنهای کووید در دنیا معرفی خواهد شد.
بلاغ نوشت: وی با اشاره به اینکه تا دو ماه آینده اثرات مثبت این واکسن نمایان میشود افزود: 12 هزار نفر در هشت دانشگاه علوم پزشکی کشور این واکسن را دریافت کردند و این واکسن هیچ تاثیر منفی نداشته است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تکنولوژی واکسن پاستور را تکنولوژی مشترک ایران و کوبا دانست و تصریح کرد: حتی بخشی از تجربههای تولید این واکسن از ایران به کوبا منتقل شده است و این باور که تکنولوژی تولید واکسن پاستور کاملا کوبایی است را نمیپذیریم.
گویا ادامه داد: در حال حاضر مراکز تشخیص بیماری در 300 مرکز آزمایشگاهی راه اندازی شد و واکسن ایرانی به کمک محققان ایرانی در حال تولید است.
وی اقدام به موقع وزارت بهداشت در شناسایی مبتلایان به گونههای جهش یافته کرونا را که از کشورهای دیگر وارد ایران شدند در کنترل این بیماری موثر دانست و افزود: همه مبتلایان به گونههای جدید جهش یافته به محض ورود به ایران شناسایی شدند و تحت مراقبت کامل و گذران دوران قرنطینه قرار کرفتند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت استانهای هرمزگان، یزد، قم و آذربایجان غربی را از جمله استانهایی دانست که موارد ابتلا به گونههای جدید کرونا در آنها مشاهده و کنترل شده است.
گویا همچنین با ابراز نگرانی از اینکه ترددهای مسافرتی بیشترین تهدید شیوع گونههای جدید ویروس کرونا در کشور است گفت: هنوز خوشبینانه به مدیریت گونههای جهش یافته کرونا نگاه نمیکنیم.
وی ادامه داد: همزمان 9 واکسن کرونا در ایران در دست تولید است و این امر خود موجب افتخار ایران در عرصه پزشکی و بین المللی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز با بیان اینکه واکسن کرونای پاستور که توسط انستیتو فینلای کوبا و با مشارکت انستیتو پاستور ایران تولید شد پس از گذراندن موفق مراحل یک و دو کارآزمایی، امروز در مازندران وارد مرحله سه کارآزمایی بالینی شده گفت: هفت استان و هشت دانشگاه علوم پزشکی کشور برای کارآزمایی فاز سوم این واکسن داوطلب شدند.
عباس موسوی ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی مازندران و بابل را برای اجرای این طرح 6 هزار نفر اعلام کرد.
وی شرایط شرکت در این دوره از کارآزمایی بالینی واکسن را برای داوطلبان، ایرانیان گروه سنی ۱۸ تا ۸۰ سال و فاقد هرگونه بیماری زمینهای یا بیماریهای زمینهای کنترل شده اعلام و تصریح کرد: داوطلبان میتوانند با مراجعه به نشانی اینترنتی http://pasteurcovac.ir و یا ‹تماس تلفنی با شماره ۳۴۴۰۷ نسبت به ثبت نام اقدام کنند.
به گفته موسوی داوطلبانی که دوز نخست واکسن را دریافت میکنند نیازی به قرنطینه ندارند.
وی در خصوص اثر بخشی واکسن پاستور گفت: واکسن پاستورواکسنی نوترکیب با نام کنژوگه است که توسط انستیتو فینلای کوبا و با مشارکت انستیتو پاستور ایران تولید شده است که پس از گذراندن موفق مراحل یک و دو و دریافت کد اخلاق وارد مرحله سوم کارآزمایی بالینی شده و ایمنی بخشی بالایی دارد.
موسوی با تاکید بر اینکه تزریق واکسن به معنای پایان رعایت پروتکلهای بهداشتی نیست افزود: پس از تزریق واکسن نیز استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی باید ادامه پیدا کند.
انتهای پیام/ر
نظرات بینندگان