تحصیلات و درآمد بالا، تمایل دختران را به ازدواج کاهش نمیدهد
به گزارش شیرازه به نقل از فارس، ناهید شمس اظهار داشت: در صورت فرهنگسازی صحیح، تحصیلات تکمیلی دختران و عقبتر ماندن پسران در این زمینه باعث کاهش آمار ازدواج نمیشود.
وی افزود: تفاوت بین پسران و دختران از نظر تحصیلات و ردههای اجتماعی، علمی و فرهنگی، در موارد معدودی اشکال ایجاد میکند و مانع انتخاب آسان خانمها میشود.
شمس ادامه داد: گاهی این تصور برای آقایان جوان پیش میآید که با تحصیلاتی کمتر و رده شغلی پایینتر نمیتوانند از یک خانم با تحصیلات بالاتر یا شغل بهتر تقاضای ازدواج کند.
وی اضافه کرد: در مواردی این تنها یک تصور نزد آقایان است و بسیاری از خانمها به این درک رسیدهاند که تحصیلات و شغل پایینتر مرد در صورت وجود سایر شرایط نمیتواند مانع ازدواج موفق باشد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری فارس تصریح کرد: اینکه چنین زمینه ذهنی در جامعه به وجود آمده ایراد دارد اما راه حل آن این نیست که از حضور خانمها در جامعه و دانشگاه کاسته شود.
به گفته وی، باید به سطحی از رشد اجتماعی و فرهنگی برسیم که آقایان نیز با تلاش، خود را از نظر سطح شغلی و تحصیلات ارتقاء دهند.
وی بیان کرد: در مواردی به دلیل اینکه پسران مسئولیتهایی داشتهاند یا به سبب تبلیغات نادرست در مورد بیارزشی علم، پا به پای دختران نتوانستهاند در زمینه تحصیلات موفقیت کسب کنند.
شمس خاطرنشان کرد: تصور غلطی که در جامعه وجود دارد این است که در صورت افزایش تعداد زنان تحصیلکرده، پاسخ مثبت به درخواست ازدواج آقایان پایینتر میآید.
وی ابراز داشت: اگر خانمی تا مقاطع تکمیلی ادامه تحصیل داده و در زمینه شغلی به موفقیتهایی دست یافته برای ارتقای سطح زندگی خانواده و جامعه است نه اینکه به دنبال فخرفروشی باشد.
این مسئول در ادامه افزود: به ندرت خانمهایی وجود دارند که تحصیلات بالاتر را برتری تلقی کنند و به دلیل این موارد نادر عادلانه نیست که دختران را از تحصیل بازداریم.
وی شایعات درباره کاهش ظرفیت برخی رشتههای دانشگاهی برای دختران را به طور کامل بیپایه دانست و تصریح کرد: هر دانشگاه با توجه به شرایط و امکاناتی مانند خوابگاه، سرویس و مدرس، ظرفیت خود را اعلام میکند و به طور معمول بنابر اعلام نیاز بازار کار برای برخی رشتههای مهندسی، تعداد پذیرش دختر و پسر تعیین میشود.
شمس در ادامه اظهار داشت: در این موارد به فرهنگسازی نیاز است تا فضایی ایجاد شود که تمایل پسران به تحصیلات عالی کم نشود.
به گفته وی، دخالت دولتی نمیتواند مانع ادامه تحصیل خانمها شود و باید از اقبال دختران به تحصیلات دانشگاهی حمایت شود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری فارس ابراز داشت: اگر فاصله سنی ازدواج کم شود و دختران پیش از تحصیلات تکمیلی ازدواج کنند، موضوع ادامه تحصیل در جریان ازدواج رخ میدهد و مشکلات اجتماعی به وجود نمیآید.
وی تصریح کرد: باید این فرهنگ در جامعه ایجاد شود که زن و شوهر در زمینه تحصیلات به یکدیگر کمک کنند و اگر درآمد یک نفر از آنها در مقطعی بیشتر است آن را در خدمت رشد و ارتقای خانواده قرار دهند.
/ک