شمارش معکوس برای تکرار حادثه «چاه مرغی» این بار در نیریز
اختلاف نظر بین نمایندگان استان فارس در مجلس و مسئولان استانداری فارس به عنوان نمایندگان دولت حداقل در نوع استفاده از ادبیات در موضوع جدایی بخشی از زمین های منطقه قطرویه نی ریز و الحاق آن به کرمان این بار خبر تکرار حادثه "چاه مرغی" را تداعی می کند.
شیرازه؛ گرچه یحیی صادقی، مدیر کل سیاسی و انتخابات استانداری فارس گفته است: استاندار فارس نسبت به تصمیم دولت مبنی بر الحاق 50 هزار هکتار از اراضی نی ریز فارس به کرمان اعتراضات کتبی خود را اعلام کرده و نامه ای به مجمع نمایندگان استان فارس زده تا آن ها نیز پیگیر باشند، اما در ادامه گفته های خود با ذکر جملاتی نظیر "از دهه 60 مردم این منطقه به دلیل نزدیک بودن به سیرجان تمایل به ملحق شدن به استان کرمان را داشته اند" و "بر اساس بازدیدی که از این منطقه داشته ام این محدوده دارای تعدادی چاه آب و مابقی زمین های بایر است" به نوعی با انداختن توپ به زمین مردم و همچنین کم ارزش نشان دادن منطقه مورد بحث به صورت تلویحی از نگاهی متفاوت در بین مسئولان استانداری فارس نسبت به الحاق 50 هزار هکتار از اراضی نی ریز فارس به کرمان را نشان داده است.
اظهار نظر مدیر کل سیاسی و انتخابات استانداری فارس مبنی بر "خواست مردم و بایر بودن منطقه" در حالی بیان می شود که اظهارات نماینده استان فارس و مشاهدات خبرنگار شیرازه از منطقه مورد نظر نشانه هایی خلاف گفته های صادقی را متذکر می شوند.
در اولین واکنش قادری نماینده استان در گفتگو با شیرازه می گوید: دولت با مصوبه ای به ناحق 50 هزار هکتار از زمین های مرغوب استان فارس که سرشار از منابع معدنی وسفره های آب زیر زمینی بود را از جدا کرده و به کرمان داد، زمین هایی که به واسطه خشک سالی و کمبود منابع آب در استان اهمیت فوق العاده ای دارد. وی ادامه داد: از معادن سرشار این قسمت از سرزمین های فارس می توان برای اشتغال زایی بیشترین استفاده را برد که متاسفانه دولت این فرصت را از فارس گرفت.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار داشت: از زمانی که این موضوع مصوبه وزارت کشور شد، همه نمایندگان و مسئولین استان سعی برآن داشتند که بدون حاشیه و با تعامل با دولت این موضوع حل وفصل شود، اما ظاهرا دولتمردان از نجابت مردم فارس سوء استفاده می کنند و با جدا کردن زمین های مرغوب استان کارنامه خوبی را از خود در اذهان مردم فارس به جا نمی گذارند."
اما مشاهدات خبرنگار اعزامی شیرازه از منطقه مورد نظر پرده از واقعیاتی بسیار تلخ بر می دارد؛ منطقه مورد بحث که در همسایگی شهر قطرویه از توابع نیریز قرار دارد به عنوان بخشی از پارک ملی قطرویه و منطقه حفاظت شده بهرام گور نیز شناخته می شود.
پیشینه تاریخی، منابع سرشار آب و معادن
این منطقه علاوه بر این که از گذشته بخاطر سرازیر شدن رودهای فراوان از زاگرس معروف بوده است اما شهرت و آوازه خود را مدیون عوامل طبیعی میداند که این عوامل دست به دست هم داده و باعث استواری این منطقه شدهاند. مهمترین این عوامل طبیعی عبارتند از: کوه ها: وجود کوه های سرسبز و خرم در جنوب و غرب این منطقه زمینه را برای توسعه دامپروری فراهم آورده است. آب های سطحی و زیر زمینی: وجود آب های سطحی در گذشته غیر قابل وصف بوده که از کوه های اطراف سرازیر و به این منطقه ختم میشده است گرچه امروزه سه رود فصلی وجود دارد که آب آن ها به زمین های کشاورزی هدایت میشود البته در این چند سال اخیر به علت کمبود بارش سطح آب های زیر زمینی نیز پایین رفته است. خاک های حاصلخیز: بخش اعظمی از این منطقه دارای خاک های حاصلخیز برای کشاورزی مناسب میباشد که یکی از عوامل مهم توسعه کشاورزی است گرچه بخشی از منطقه نیز به دلیل چرای بیش از حد و عدم رسیدگی حالت کویری پیدا کرده است. آب و هوا: این منطقه دارای دو نوع آب و هوا است از یک طرف به خاطر نزدیکی به کوه ها دارای آب و هوای نسبتا معتدل است و از طرف دیگر به علت قرار گرفتن در نزدیکی کویر در قسمت هایی دارای آب و هوای نیمه خشک است، که زمستان بسیار سرد و تابستان نسبتا گرم است. از نظر پوشش گیاهی و معادن سرشار همین بس که مراتع موجود از زمان های قدیم مورد چرای سنگین قرار می گیرد و همچنین وجود جادههای بسیار برای دسترسی به معادن نشان از وجود معادن سرشار در این منطقه دارد. با همه این ها اگر بگوییم این منطقه یکی از خوش آب و هواترین مناطق استان فارس است اقراق نکردهایم.
قابلیتهای توریستی و گردشگری منطقه
این منطقه بخاطر این که بین سه استان فارس، کرمان و یزد واقع شده و از سویی نیز جاده شیراز، بندر عباس و کرمان از کنار این منطقه عبور مینماید از موقعیت بسیار مطلوبی برای جذب گردشگر برخودار است. وسعت زیاد منطقه و تنوع زیستی آن و آب و هوای نسبتا خوب و دیدن گونههای گیاهی به ویژه در فصل بهار که سراسر محدوده را گل و سبزه فرا میگیرد و حیوانات وحشی متنوع منطقه خصوصا جمعیت بسیار زیاد کبک که همگی انگیزههای مهم فراخوان توریست میباشد، قابلیتهای توریستی و گردشگری این منطقه را متذکر می شوند.
آیا واقعا خواست مردمی برای جدایی از فارس وجود دارد؟
گرچه منطقه مورد نظر از نظر سکونت دارای جمعیت بالایی نمی باشد؛ اما گزارش خبرنگار شیرازه از روستاهای این منطقه و صحبت با برخی از روستائیان نشان از عدم رضایت اهالی منطقه از تصمیم دولت دارد، گرچه مردم منطقه از محرومیت بسیار زیادی در رنج به سر می برند اما دلیل اصلی نارضایتی ایشان بیکاری و عدم توجه دولت می باشد و حرفی در مورد جدایی از استان فارس در سخنانشان مشخص نیست.
چه کسانی موافق این الحاق هستند؟
شنیده های خبرنگار شیرازه از برخی منابع محلی که خواسته اند نامشان فاش نشود، حاکی از تلاش مستمر عده ای افراد سودجو ، صاحبان نفوذ و معادن منطقه در استان همجوار برای اجرای تصمیم دولت است. در این بین نام برخی صاحبان کارخانه ها و صنایع استان همجوار به چشم می خورد.
شمارش معکوس برای تکرار حادثه " چاه مرغی " این بار در نی ریز
عدم هماهنگی و همبستگی مسئولان و نمایندگان استان فارس و همچنین عدم رویارویی و مقاومت در برابر تصمیمات غیرکارشناسی دولت طی سال های اخیر ضربه های جبران ناپذیری به صنعت، اشتغال، کشاورزی و بسیاری دیگر از استعدادهای طبیعی استان فارس وارد نموده است که مهم ترین آن ها شاید استفاده سودجویان از این فرصت ها برای ایجاد اغتشاش و فاصله انداختن بین مردم و دولت بوده است که نمونه ای از آن را چندی پیش در حادثه معدن چاه مرغی شاهد بودیم آن جا که توصیه دلسوزان مورد توجه قرار نگرفت و پیش آمد آنچه نباید پیش می آمد گرچه زوایای پنهان بسیاری در حادثه چاه مرغی وجود دارد که اینجا مجال بازگویی آن نیست.
رابطه بیکاری و گورخر از زبان استاندار فارس
حمله افراد ناشناس به معدن چاه مرغی / 100 میلیارد تومان خسارت + تصاویر
از «معدن چاه مرغی» کدام یک نصیب مردم شمال فارس می شود ؟
نوید یعنی مژده و پیغام خوش!
حادثه چاه مرغی!پیغام خوش!!!!!!!
http://www.gerishna.com/archives/16983
http://www.gerishna.com/archives/16970
http://www.gerishna.com/archives/16995
http://www.gerishna.com/archives/17002
واقعا دلم واسه نیریز میسوزه
نی ریزمظلوم ترازهمیشه.....