کد خبر: ۴۹۷۰۹
تعداد نظرات: ۷ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۷ - ۱۶ دی ۱۳۹۲

ستادهای انتخاباتی یعنی: یک ماه بخور نون تره٬ چهار سال بخور نون کره!؟

ستادهای انتخاباتی یک کاندیدا پس از پیروزی او معمولا وارد مسیری می‌شوند که کاندیدای حالا رئیس جمهور یا نماینده شده را تحت فشار قرار می‌دهند. «سهم‌‌خواهی ستادی» معمولا از صبح فردای انتخابات که شمارش آرا تمام شود، آغاز می‌شود.

به گزارش سرویس سیاسی شیرازه؛ ستادهای انتخاباتی کاندیداها یکی از موارد مهمی هستند که در پیروزی یا شکست کاندیداها اثرگذارند. این مسئله آن‌قدر مهم است که کاندیداها چه در انتخابات مجلس شورای اسلامی و چه در انتخابات ریاست جمهوری، همواره به دنبال ایجاد یک ستاد قوی به دبیری یک شخص قوی و تشکیلاتی هستند تا احتمال پیروزی خود را افزایش دهند. حتی نقش این ستادها آن قدر مهم است که در انتخابات سال 88 عملا موجب توهم میرحسین موسوی و خروج او از چارچوب نظام شد. در آن سال موسوی آن‌قدر به نفرات اصلی و تصمیم‌ساز ستاد خود بها داد که در نهایت در مقابل نظام ایستاد.

اما با همه این‌‌ها، ستادهای انتخاباتی یک کاندیدا پس از پیروزی او معمولا وارد مسیری می‌شوند که کاندیدای حالا رئیس جمهور یا نماینده شده را تحت فشار قرار می‌دهند. «سهم‌‌خواهی ستادی» معمولا از صبح فردای انتخابات که شمارش آرا تمام شود، آغاز می‌شود. این مسئله طبیعتا در انتخابات ریاست جمهوری پررنگ‌تر است. معمولا رئیس جمهور در سطح کلان کشوری، به نفرات اصلی ستاد خود مسئولیت می‌دهد که امری طبیعی هم هست. اما هر چه از این سطح کلان به سمت استان‌ها و شهرستان‌های بیاییم، «سهم‌خواهی ستادی» بیشتر می‌شود تا جایی که حتی برخی مواقع مسئولین ستادهای شهرستانی به دلیل عدم دریافت «سهم» خود! قهر و چرخش سیاسی را ترجیح می‌دهند و سنگ‌اندازی‌ها در مقابل پای تیم دولت در استان‌‌ها و شهرستان‌ها آغاز می‌شود. آن‌ها از هر فرصتی استفاده می‌کنند تا به مقام ارشد دولت در استان یا شهرستان خود یادآوری کنند که اگر آن‌‌ها نبودند، این مسئولین هم الان بر سر کار نبودند!

استان فارس به عنوان یکی از سیاسی‌ترین استان‌‌های کشور، مصداق بارز این نوع سهم‌خواهی است. این مسئله در دولت احمدی‌نژاد وجود داشت، در دولت روحانی وجود دارد و به احتمال بسیار زیاد در دولت‌های آینده هم وجود خواهد داشت. در دولت احمدی‌نژاد با این‌که او رسما ستادهای خود را در سطح کشور تعطیل اعلام کرده بود اما باز هم رگه‌هایی جدی از نوعی سهم‌خواهی در استان فارس وجود داشت. اما در شرایط کنونی هر چند روحانی هم مانند احمدی‌نژاد ستادهای استانی خود را منحل کرده است اما به نظر می‌رسد سهم‌خواهان ستادی، تیم او در استان و شهرستان‌ها را تحت فشارهای بعضا شدیدی قرار داده‌‌اند. استاندار فارس تا کنون در چند شهرستان‌ با بدرفتاری اصلاح‌طلبان مدعی حضور در ستادهای روحانی مواجه شده است. برخی رسانه‌های مکتوب و غیرمکتوب هم انتقاداتی به او مطرح کرده‌‌اند که وقتی در برخی از آن‌ها عمیق شوی، نوعی سهم‌خواهی ستادی و جناحی را در آن‌ها خواهی یافت.

به نظر می‌رسد در شرایط کنونی، این نوع سهم‌خواهی که احتمالا با سفر استاندار به شهرستان‌های دیگر و فعالیت بیشتر او در شیراز، افزایش نیز می‌یابد، می‌تواند مسیر پیشرفت استان را تحت تاثیر قرار دهد.

نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
حقگو
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۲
1
شیرازه جان در شهرستان خرم بید ستادروحانی فقط چندعکس جلوچندمغازه بود و هیچ عملکردمثبت یا منفی هم نداشت و به قولی مسئول آنها هم در سوراخ بودند ولی بعد از انتخابات برای همه تعیین تکلیف می کنند و رای مردم که فقط بر اساس برنامه های تلویزیونی صورت گرفت به نام خود ثبت می کنند که این تفکر کاملا اشتباه است و از استاندار محترم گه واقعا رویکردخوبی در باره این افراد فرصت طلب اتخاذنموده تشکر می نمایم
زهرا
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
دوشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۲
0
این سخنان شما تایید ضد انقلاب است که دائم نحوه انتخابات و نتایج آن را زیر سوال میبرد اینقدر pرفهای ضد انقلاب را تکرار نکنید
مهدی
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۲
0
سلام
بسر خوب شما که تو دولت احمدی نزاد هشت سال نون کره خوردید !!!!
آخ یادش بخیر هدر شیرازه احمدزاده وایساده بود کنار بیرمرده بیل میزد !!!!
شما یادتون رفته ما یادمون نمیره
جرس
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۲
0
کره ها رو توی این هشت سال آقایون خوردند!، دیگه چیزی نمونده که بقیه بخورند!
هرس
کره فقط کره حیوانی
چرب و چیلی هم فقط طمانی خاتمی
بی طرف زرین دشت
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۲
0
با سلام
خدمتتون عرض کنم ستاد انتخاباتی خیلی موثر نیست اخه تو شهرستان زرین دشت اصلا ستاد فعالیتی نداشت این موج انتخابات بود که حضور فعالی داشت.
میثم
United States of America
دوشنبه ۱۶ دی ۱۳۹۲
0
استاندار فارس انسان ساده لوحی مثل استانداران گذشته نیست. بسیار فهیم و باشعورهستند و درد این استان غنی رو خوب شناختند که همان سهم خواهی هست..در اکثریت قریب به اتفاق شهرستانها مانند سروستان اصلا ستاد روحانی فعالیتی نداشت و جو حسن روحانی به صورت خودجوش و زبان به زبان بوجود آمد و این موضوع را حتی ریئس جمهورمحترم درک کردند.حال بعداز انتخابات معلوم نیست برخی افراد از کجا سر درآورده اند و شدند رئیس ستاد!!.همین اصلاح طلبان یادتان رفته چطور آقای رفسنجانی و ناطق را تخریب کردند حالا برای رسیدن به مقاصد خود از اینها حمایت می کنند.بیایید مثل استاندارفهیم فارس رفتار کنیم نه چپ نه راست..اهدناالصراط المستقیم..استاندار فارس باید شایسته سالاری و استفاده از نخبگان فارسی ملی را در اهم کارها قرار دهد.استان فارس در قله هست و نیازمند مدیران در قله ..