خرامه هم «هسته ای» شد!
به گزارش شیرازه به نقل از صدای خرامه، 58 سال پیش دومین کارخانه سیمان کشور در جاده شیراز بوشهر در زمینی به مساحت 624840 متر مربع افتتاح شد و براي نخستين بار در كشور از كوره دوار و روش خشك براي توليد كلينكر استفاده شد.
دیری نگذشت که این حرکت بزرگ صنعتی به گفته یکی از اعضای اسبق شورای شهر شیراز به غده سرطانی این شهر تبدیل شد و همه مسئولین برای خروج آن به تکاپو افتادند و زمینی را در جاده شیراز خرامه برای این کار انتخاب کردند.
11 سال از این تصمیم گذشت و بحث انتقال کارخانه سیمان شیراز مثل نقل و نبات در همه محافل سیاسی و اجتماعی می چرخید؛
* مهدی خانی عضو شورای شهر شیراز گفت: زمین این کارخانه در جاده خرامه آماده شده و حتی مقداری از وسائل مورد نیاز نیز خریداری و از طرفی اعتبارات نیز مشخص شده ولی همچنان در انجام این انتقال تعلل صورت می گیرد. (خبرگزاری مهر 22 فروردین 91)
* حسین صادق عابدين استاندار فارس گفت: انتقال اين مجتمع صنعتي به دليل برخي نگاه هاي صرفاً اقتصادي، تاكنون كند بوده است كه اميدواريم شوراي اسلامي شهر و شهرداري شيراز با توجه به مسائل زيست محيطي و آفاتي كه حضور اين كارخانه در شهر شيراز دارد، براي انتقال اين كارخانه به شهرستان خرامه تلاش كنند. (شیرازه 26 فروردین 91)
* داریوش دهقان فرماندار خرامه گفت: انتقال کارخانه سیمان شیراز به شهرستان خرامه و راه اندازی این کارخانه نقش مهمی در اشتغالزایی پایدار و تولید و تامین مصالح ساختمانی ارزانتر برای مردم این شهرستان محروم دارد. (خبرگزاری مهر 21 خرداد 91)
* حجت الاسلام محمد میری، در دویست و پنجاه و پنجمین جلسه علنی شورای شهر شیراز گفت: این کارخانه علاوه برآلودگی های زیست محیطی و تهدید سلامت مردم، زیبایی و منظر شهری را نیز به هم زده و چهره شهر شیراز را مخدوش کرده است. (خبرگزاری ایرنا 25 تیر 91)
* داریوش اسماعیلی نماینده مردم خرامه سروستان و کوار در مجلس شورای اسلامی گفت: تغییر کاربری زمین در کمیسیون ماده 5 تصویب شده است و انتقال کارخانه در هیات مدیره و مجمع شرکت سیمان فارس– خوزستان نیز به تصویب رسیده است و همه مقدمات برای انتقال کارخانه سیمان شیراز به خرامه فراهم است. (خبرگزاری فارس 29 تیر 92)
اکنون در دوازدهمین سال جابجایی این کارخانه، به غیر از تعدادی وسایل جزیی چیز دیگری در محل این کارخانه مورد مشاهده نیست، به همین دلیل است که در بین عوام، زمزمه تبدیل کارخانه سیمان به نیروگاه هسته ای شنیده می شود.
چیزی که از آن به عنوان سانتریفیوژهای کارخانه سیمان خرامه یاد می شود بخشی از تجهیزات این کارخانه است که طی سالیان گذشته، طعم باد و باران و برف های متعددی را چشیده و رنگ و رویی برای آن باقی نمانده است.
حال باید منتظر ماند و دید که آیا این کارخانه که تعداد زیادی از مسئولین استان و شهرستان پی گیر آن هستند به ثمر خواهد نشست و یا تکه های سانتریفیوژ را به عنوان زباله های آهن به حراج گذاشت؟