کد خبر: ۵۱۷۲۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۶ - ۲۴ بهمن ۱۳۹۲
سانسور 22 بهمن

بی‌بی‌سی فارسی: مگر اصلا راهپیمایی بود؟!

گوی طلایی سانسور راهپیمایی تاریخی ۲۲ بهمن امسال را بدون شک باید به مدیریت تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی اهدا کرد.
وضعیت حضور جمعیت در راهپیمایی ۲۲ بهمن هر سال به گونه‌ای است که اپوزیسیون داخلی که چاره‌ای به جز تایید حضور گسترده مردم ندارد (چرا که تصاویر تلویزیونی موید آن است)، دست به بیان مسائلی نظیر توزیع ساندیس و کیک و جذب کارکنان دولت با سکه طلا و امثالهم می‌زند اما رسانه‌های خارجی تصاویری را برای بینندگان و مخاطبین بی‌اطلاع خود به نمایش می‌گذارند که سطح این مراسم در اندازه یک مانور نظامی پایین بیاید و مخاطبان غیرفارسی زبانی که تنها کانال ارتباطی و اطلاعاتی آنان از ایران، همین شبکه‌های تلویزیونی هستند، اصلا با مفهومی مانند «راهپیمایی‌های میلیونی» آشنا نیستند. 
به گزارش شیرازه به نقل از رجانیوز، در همین راستا امپراطوری رسانه‌ای غرب که از حقیر‌ترین اتفاقات و مبتذل‌ترین رویدادهای جهانی، آلبوم‌های عکس فاخر درست می‌کند و در قاب‌بندی‌های شیک به مخاطبین خود ارائه می‌کند، هر سال از ۲۲ بهمن مردم ایران شکست می‌خورد و مجبور به سانسور این واقعه می‌شود که مطمئنا این یک اتفاق فوق‌العاده است. هر سال همین اتفاق می‌افتد؛ یعنی نمای بسته‌ای از چهره رئیس‌جمهور ایران در حال سخنرانی، همه تصویری است که از ۲۲ بهمن نشان می‌دهند. 
 
دست و دلبازی سایت معروف و پربازید Yahoo البته امسال بیشتر بوده و تصویری هم از جلوی جایگاه انداخته است. دقت زیادی نمی‌خواهد که مشص شود این عکس هدفی جز آن ندارد که راهپیمایی را سازمان یافته و دولتی نشان دهد. در این تصویر چیزی بیش از نظامیان حاضر در جلوی جایگاه دیده نمی‌شود. 
 
 
 
سرویس عکس‌های روز خبرگزاری آمریکایی «رویترز» هم حکایت مشابهی دارد: «آرایش مو و المپیک سوچی و دستفروش آفریقای مرکزی و...» 
 
 
این داستان در سایر خبرگزاری‌های بین‌المللی هم تکرار شده است؛ از آسوشیتدپرس و سی‌ان‌ان گرفته تا دویچه‌وله و بی‌بی‌سی. با این حال، گوی طلایی سانسور راهپیمایی تاریخی ۲۲ بهمن امسال را بدون شک باید به مدیریت تلویزیون فارسی بی‌بی‌سی اهدا کرد که با وجود انتشار مطالب به زبان فارسی برای مخاطبین فارسی زبان و افرادی که در ایران زندگی می‌کنند، ترجیح داد مطالبی درباره کشف سوسمار وحشی در آفریقا و فساد در شهرداری کابل منتشر کند و کوچک‌ترین اشاره‌ای به راهپیمایی مردم در سراسر ایران نداشته باشد. 
 
در واقع حلقه تنگ لنز دوربین‌های خبرنگاران بی‌بی‌سی که حتی دیوارنوشته‌های سبز در برخی دستشویی‌های شمال تهران را هم می‌بیند، چشم دیدن حضور مردم در خیابان‌های سراسر کشور را نداشت و «سانسور» را به عنوان اصلیترین حربه خود مورد استفاده قرار داد.
 
نظرات بینندگان
نظرات بینندگان
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۲
0
به کوری چشمت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۲
0
کی بها میده به خبرهای بی بی سی.خاک تو سر هرچی مسئول شبکه بی بی سی است با این خراب کاری هایی که به بار میارن و دروغ هایی که با بی شرمی میگن.خاک عالم تو سر امریکا