کد خبر: ۱۶۱۳۵۴
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۷ - ۲۴ مهر ۱۴۰۲
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز تأکید کرد:

اهمیت مصرف آب در تنظیم سوخت‌وساز بدن

مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز به مناسبت روز جهانی غذا، بر اهمیت مصرف آب کافی در حفظ سلامت فرد و تنظیم سوخت‌وساز بدن تأکید کرد.

 به گزارش خبرنگار گروه سلامت پایگاه تحلیلی خبری«شیرازه»، «مریم مهارت» مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز به مناسبت بیست و چهارم مهر، روز جهانی غذا گفت: انتخاب شعار «آب زندگی است، آب غذاست. هیچ‌کسی را محروم نکنید.» در سال 2023 میلادی، بر مدیریت هوشمندانه و آگاهانه مصرف آب تأکید دارد.

وی با بیان اینکه برای مدیریت هوشمندانه و آگاهانه مصرف آب، باید از یک رژیم غذایی دوستدار آب پیروی شود دراین‌خصوص توضیح داد: این به این معنی است که میوه‌ها و سبزی‌های فصل را انتخاب کنیم، زیرا به طور معمول برای تولید به آب کمتری نیاز دارد و در صورت امکان، غذاهایی که به آب کمتری نیاز دارد؛ مانند حبوبات و آجیل را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانیم؛ این یک اقدام دوستانه برای سیاره است و درعین‌حال تنوع بیشتری را به بشقاب غذایی ما اضافه می‌کند.
 
 مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز استفاده از مواد غذایی تازه را دیگر راهکار مفید تغذیه‌ای برشمرد و گفت: زیرا مواد غذایی تازه به‌طورکلی سالم‌تر است و نسبت به غذاها و نوشیدنی‌های فراوری شده، به آب کمتری برای تولید نیاز دارد.
 
 مهارت، ضمن بیان این موضوع که پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل، بخش مهمی از حفظ سلامتی و حمایت از سلامت محیط‌زیست به شمار می‌رود، اظهار کرد: باید تولید محصولاتی که برای تهیه آنها آب زیادی مصرف می‌شود مانند برنج و پروتئین‌های حیوانی را کاهش داده و در مقابل محصولاتی نظیر حبوبات که برای تولید به آب کمتری نیاز دارند، کشت شود.
 
وی ضمن تأکید بر اهمیت کاهش ضایعات غذایی در مدیریت مصرف آب، بیان کرد: لازم است برای دستیابی به الگوی صحیح مصرف، خریدها را بر اساس لیست مایحتاج خود انجام دهیم، مواد غذایی را به‌اندازه نیاز خرید کنیم، در صورت امکان با نوآوری در دستور تهیه غذا، از باقیمانده غذاها مجدد استفاده کنیم و اگر فضای کافی داریم، ضایعات خود را کمپوست کنیم.
 
 مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه اظهار کرد: صرفه‌جویی در مصرف آب، باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شود که با استفاده از روش‌هایی همچون کوتاه‌کردن مدت‌زمان دوش‌گرفتن، تعمیر نشتی لوله‌ها و استفاده از آب بدون نمکی که سبزی‌ها را در آن شسته‌ایم، برای آبیاری گیاهان، قابل‌دستیابی است.
 
وی اضافه کرد: در نظر داشته باشیم که دسترسی به آب آشامیدنی سالم و مصرف آب کافی در طول روز، نقش به سزایی در حفظ سلامت فرد و تنظیم سوخت‌وساز بدن دارد. شست‌وشوی میوه‌ها و سبزی‌ها با آب سالم و عاری از آلودگی در پیشگیری از بیماری‌های گوارشی و حفظ ایمنی مواد غذایی الزامی است، بنابراین باید با صرفه‌جویی و مصرف بهینه آب، قدمی بزرگ در مسیر تسهیل دسترسی و استفاده همه افراد به آب آشامیدنی سالم فراهم کنیم.


انتهای پیام/


نظرات بینندگان