کد خبر: ۱۶۲۲۴۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۰ - ۰۶ دی ۱۴۰۲

رفت و برگشت‌های مداوم کارخانه آزمایش بر میز مزایده

زمان به‌سرعت در جلسات و مذاکرات سپری می‌شود، کارخانه آزمایش همچنان علی‌رغم سند آمایش و تأکید بر کاربری صنعتی به‌عنوان انبار در حال استفاده است.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه تحلیلی خبری«شیرازه»، کارخانه آزمایش برای چهارمین بار یک مزایده بی‌نتیجه را از سر گذراند.

چهارم دی‌ماه این واحد صنعتی روی میز فروش قرار گرفت و باتوجه‌به آنچه در سامانه ناشران بورس «کدال» توسط شرکت کارخانه‌ها صنعتی آزمایش منتشر شده بود به دلیل عدم حضور نماینده دادستان مزایده لغو گردید.

کارخانه آزمایش پیش‌ازاین یکبار در تابستان سال ۹۸ با خواست مالکان و به مبلغ ۵۰ میلیارد تومان در معرض فروش قرار گرفت که با حکم قضایی مزایده ابطال گردید.

دومین بار تابستان سال ۱۴۰۰ بانک ملت برای وصول مطالبات خود اعلام نمود قصد فروش عرصه و اعیان کارخانه را دارد که باز هم مرجع قضایی با امید به احیای مجدد کارخانه مانع شد.
مزایده بعدی یک سال و نیم پس از آغاز دولت سیزدهم رخ داد.
 
رئیس‌جمهور در اواخر مهرماه سال ۱۴۰۰ درحالی‌که کمتر از یک ماه از ابطال مزایده کارخانه آزمایش می‌گذشت در اولین برنامه خود پس از ورود به استان فارس از این کارخانه بازدید کرد.

این حضور، نقطه آغاز سلسله اقداماتی بود که از دعوت و مذاکره با مالکان و دادن فرصت تا فرمان توقف هر گونه تماس با هلدینگ پیام به‌عنوان مالک کارخانه توسط مدیریت عالی استان ادامه یافت.
به نظر می‌رسد پس از جلسات متعدد و مداوم، گفتگوهای رودررو با مالک خصوصی کارخانه و روشن‌شدن عیار اراده آنها، مدیریت استان فارس راهی جز مزایده پیشروی خود نمی‌بیند
از دی‌ماه سال گذشته تا کنون تمرکز ویژه مدیریت استان فارس بر فروش کارخانه و خروج هلدینگ پیام از استان قرار دارد.
 
سومین مزایده کارخانه آزمایش در واپسین روزهای سال ۱۴۰۱ برگزار شد و کارخانه با مبلغ ۸۰۳ میلیارد و ۴۹۳ میلیون و ۷۵۵ هزار تومان به نفع بانک ملت روی میز فروش قرار گرفت.

این بار اما مالکان کارخانه با واردکردن ایراد شکلی به نحوه برگزاری مزایده و تأیید نماینده قضایی مانع حراج شدند.

اسماعیل خوشبخت، فرماندار مرودشت در این باره به خبرگزاری فارس گفت: بعد از دستور ویژه استاندار فارس بر مزایده کارخانه آزمایش، پیگیری حسب نظر کارشناسان دادگستری انجام شد و گرچه کانون کارشناسان با اطاله زمان تحویل دادند در نهایت نظریه‌ای که دریافت شد ارزیابی‌های کارشناسان دادگستری ارزش کارخانه آزمایش را مبلغ ۹ هزار و ۱۸۵ میلیارد و ۹۲۴ میلیون و صدهزار ریال اعلام کرد که تقریباً معادل ۹۱۸ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

 وی با بیان اینکه امر مزایده از طریق اجرائیه اسناد پیگیری می‌شود، گفت: در اجرایی ثبت‌اسناد در حال پیگیری است و تاریخ ۴ دی‌ماه مشخص شد و قرار بود ۲ روز گذشته برگزار شود؛ اما به دلیل عدم حضور نماینده دادستان تا اعلام بعدی لغو گردید.

وی در پاسخ به این پرسش که کلان مزایده نیاز به اعلام قبلی به سرمایه‌گذاران دارد، گفت: از قبل برخی سرمایه‌گذاران که امکان ورود به کارخانه را دارند شناسایی شده‌اند و شرایط کارخانه به آنها ارائه شده است. اکثر این سرمایه‌گذارها قوی هستند و امر سرمایه‌گذاری محقق شود.

ارزش‌گذاری کارخانه
سال گذشته برآورد کارشناسی از عرصه و اعیان کارخانه ۸۰۳ میلیارد تومان اعلام شد.
این مبلغ با ۱۱۵ میلیارد تومان افزایش در سال جاری بالغ بر ۹۱۸ میلیارد تومان برآورد شده است.
گذر زمان و افزایش قیمت امکان واگذاری کارخانه به سرمایه‌گذار جدید را دشوارتر خواهد کرد. 
بیشترین بدهی کارخانه به بانک ملت شعبه سرخه‌حصار تهران به مبلغ ۹۰۰ میلیارد ریال است.
همچنین شرکت برق حدود ۱۸، مالیات ۱۹۰، شهرداری ۲۶۰، بانک ملی شیراز ۳، تأمین اجتماعی ۱۵۶ میلیارد ریال از این کارخانه طلبکار هستند.

آزمایش در سال ۱۴۰۲

سال ۱۴۰۲ با دوگانه ورود سرمایه‌گذار یا چوب حراج برای کارخانه آزمایش بدون تحقق هیچ‌کدام سپری شد.

بهار سال جاری به دعوت استاندار فارس یک گروه سرمایه‌گذاری وارد استان شدند، اما گفتگوها با مالکان کارخانه به نتیجه نرسید.

زمان به‌سرعت در جلسات و مذاکرات سپری می‌شود، کارخانه همچنان علی‌رغم سند آمایش و تأکید بر کاربری صنعتی به‌عنوان انبار در حال استفاده است.

مساحت کارخانه بیش از ۲۰ هکتار عرصه و ۱۲ هکتار اعیانی است.

در حال حاضر ۴۶ واحد از جمله برخی فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای از سوله‌های آن به‌عنوان انبار استفاده می‌کنند که باتوجه‌به صنعتی بودن کاربری کارخانه آزمایش این اقدام خلاف قانون است.

انتهای پیام/




منبع: فارس
نظرات بینندگان