زاکانی:
اولین مانع تولید «دولت» است/ از شکایت تمام مفسدان اقتصادی تبرئه شدهام/ تأمین اجتماعی در آستانه ورشکستگی قرار دارد
عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی ضمن تأکید بر اینکه دولت اولین مانع تولید در کشور است، گفت: دست صاحب ثروت که هزینه میکند عدهای صاحب قدرت شوند و دست صاحب قدرتی که امکان ایجاد میکند ثروت آنان بیشتر شود باید قطع شود.
به گزارش شیرازه، علیرضا زاکانی عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی عصر دیروز (28 فروردین) در نشستی با عنوان انتخابات 96، فرصتها و چالشها که به همت بسیج اساتید دانشگاه صنعتی خواجه نصرالدین طوسی در این دانشگاه برگزار شد ضمن تأکید بر اینکه صحبتهای امروز من انتخاباتی نیست و تنها صحبتی دانشگاهی و میان اساتید و دانشگاهی و دوطرفه است، تصریح کرد: پس از 38 سال میتوان قضاوت صحیحی در مورد شرایط موجود کرد که این راهی را که آمدهایم درست بوده است یا خیر و اگر درست بوده، آن را تشدید و اگر اشتباه بوده تکرار نکنیم.
وی ادامه داد: دو نگاه در کشور وجود دارد، نگاهی اعتقادش بر این است که همان مسیر قبل از انقلاب را طی کنیم. قبل از انقلاب، ایران نقش تابعی از قدرتهای جهانی را طی میکرد.
زاکانی در مورد نگاه به غرب اضافه کرد: عدم خودباوری مسیری را در کشور ایجاد میکند که تغییر در کشور را منوط به اجازه از غربیها میداند. این مسیر برای خود مزایا و معایبی دارد که معایب آن آسیبهایی بهنظام و مردم میرساند.
عضو هیأت رئیسه مجلس نهم تصریح کرد: اگر در جنگ الگوی اقتصاد آزاد و در دوم خرداد الگوی توسعه سیاسی و فرهنگ غربی را آوردیم، اینها الگوهای صعبالوصول بودند که ماحصل آن امروز اینگونه است که 6 برنامه توسعه کشور را برمدار آنها تنظیم کردیم.
وی در مورد نگاه دیگر در کشور غیر از نگاه غربی گفت: الگو و نگاه دیگر بر مبنای پیشرفت ایران اسلامی است که تجربه نشده و سختیهای خاص خودش را دارد و زمین خوردن، بلند شدن و خود را تکاندن دارد. ما باید خود بنویسیم، خود بسازیم و خود تولید کنیم. اگر به این مهم دست پیدا میکردیم، میتوانستیم بعد از انقلاب الگوی جهانی به جهان ارائه دهیم، مانند الگوی ما در جنگ و مسائل دفاعی.
زاکانی اضافه کرد: در الگوی توسعه غربی نقش اقتصاد پررنگ است و پایه و اساس کشور بر پایه اقتصاد است و همهچیز را با پول میسنجند. در مقابل الگوی پیشرفت ایران اسلامی بر پایه فرهنگ و دانش است که پیشران این مدل، تعلیم و تربیت است.
رئیس کمیسیون برجام در مجلس نهم ادامه داد: همه میگفتند که مشکلات اقتصادی کشور 30 درصد مربوط به تحریم و 70 درصد مربوط به عدم مدیریت صحیح است. درست است که برای رسیدن به رشد 8 درصد نیاز به فنّاوری و سرمایهگذاری است، اما در این شرایط باید 6 درصد را با اتکا داخلی پیش ببریم و بعد سرمایه خودش به داخل میآید، نه اینکه غربیها ما را نیازمند بدانند و برای ما بازی دربیاورند.
وی با تأکید بر اینکه دولت یازدهم با 460 هزار میلیارد نقدینگی دولت را تحویل و با هزار و 300 هزار میلیارد نقدینگی دولت را تحویل میدهد، اظهار داشت: مؤلفه دیگر در بحث اقتصادی، تأمین اجتماعی است. تأمین اجتماعی در وضعیت ورشکستگی قرار دارد. 360 میلیارد دارایی تأمین اجتماعی بعلاوه طلب او از دولت است، اما تعهد آن هزار و 600 هزار میلیارد بهصورت رسمی و تا 4 میلیون میلیارد تومان بهصورت غیررسمی است. این رقم معادل 4 برابر بودجه عمرانی کشور است، یعنی دارایی تأمین اجتماعی 9 درصد تعهد آن است.
زاکانی با تأکید بر اینکه کلیه امکانات و اقتضائات در کشور برای عبور از مشکلات اقتصادی وجود دارد، خاطرنشان کرد: در برنامه خودم هفته گذشته به رئیسجمهور در مورد صنایع پاییندستی پتروشیمی نوشتم. اگر ژاپن، ژاپن شد به این دلیل بود که به چند صنعت توجه کرد و یکی از آن صنایع، صنایع پاییندستی پتروشیمی بود. در بحث پلمیر از 4.6 میلیون تن، سال 92 به 3.7 میلیون تن رسیدهایم. درحالیکه 18 میلیون تن کارخانه مستقر آمادهبهکار داریم، در صنایع شیمیایی 20 میلیون تن آمادهبهکار داریم. این اعداد یعنی اینکه هر 100 دلار در نفت، 160 دلار در صنایع پتروشیمی ارزش پیدا میکند یعنی با این صنایع 60 درصد ارزش بیشتری به دست میآوریم. وقتی نفت تبدیل به محصول نهایی میشود، 360 درصد ارزش، افزوده میشود.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی بیان داشت: کل بودجه نفت 110 هزار میلیارد تومان و کل بودجه مالیات 113 هزار میلیارد تومان است. جمع این دو عدد را میتوان از عدم خام فروشی نفت به دست آورد. وزیر نفت نباید مسئول خامفروشی نفت ما باشد. مسئول نفت این دولت دهها سال است در حال دلالی است، این درحالی است که سالها پیش قرار بود خامفروشی نکنیم.
عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی ادامه داد: هر یکمیلیون تن صنایع پاییندستی پتروشیمی 200 هزار نفر شغل مستقیم پایدار تولید میکند. مسئولان این بخش هفته پیش با ما در جلسهای شرکت کردند و گریه میکردند و میگفتند ظلمی که به ما شده در حق هیچکس نشده است.
زاکانی با تأکید بر اینکه اگر دولت نیاز به پول دارد، راهش نگاه به داخل است، خاطرنشان کرد: اگر کار و عزت میخواهیم، نگاهمان باید به داخل باشد. در کشاورزی، برداشت گندم 13.5 تن در هکتار است، درحالیکه الآن تنها 4 تن برداشت گندم از هر هکتار داریم. محل بحث امروز من این است که ما میتوانیم. رادمان آب در مصر، در ترکیه 80 و در ایران 25 تا 30 درصد است. جنگ آینده، جنگ آب است و ما میتوانیم در این زمینه هم راندمان خود را بالا ببریم. اگر تولید گندم در هر هکتار از 4 تن به 6 تن برسد، صادرکننده گندم میشویم.
نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: اگر بخواهیم اتفاق و تحول اقتصادی در کشور رخ دهد، باید کانون تولید را وسط بگذاریم و همهچیز را برای تولید قرار دهیم، اما اولین مانع تولید دولت است. هزینه جاری دولت در سال 92، 88 میلیارد و در سال 95، 220 میلیارد است. این نشان میدهد که دولت در حال چاق و فربه شدن است و به دنبال آن بدهکار بانک میشود. طلب بانکها از دولت در سال 92، 70 هزار میلیارد و الآن 150 هزار میلیارد تومان است. دولت پشت پیشخوان بانک نشسته است. بانکها نیز که کم میآورند، دست خود را بهسوی بانک مرکزی دراز میکنند. در سال 92 طلب بانک مرکزی از بانکها 55 هزار میلیارد و الآن 115 هزار میلیارد بود.
عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی ادامه داد: صحبتها من نسبت به همه دولتها است، اما این دولت بدتر از همه دولتها بوده است و فوقالعاده دولت پرهزینهای است. دولت نباید رقیب مردم باشد، امروز رقیب مردم است.
زاکانی با تأکید بر اینکه دومین عارضه تولید پس از مانعی به نام دولت، عدم شفافیت است، تصریح کرد: کسی جرأت ندارد بگوید در اقتصاد چه اتفاقی میافتد و همه مسائل را گردن قبلیها میاندازند، این درحالی است که باید بگویم مسئولان فعلی، اقتصاد را به صورت وحشتناک در حال تحویل دادن به مسئولان بعدی هستند.
نماینده سابق مجلس خاطرنشان کرد: شهریور و مهر سال 92 تحقیقی انجام شد که در آن دنبال پاسخ این سؤال بودیم چرا به رشد 8 درصد نرسیدهایم، معلوم شد که 64 درصد نظام تأمین مالیمان اشکال دارد که 89 درصد آن بانکها هستند. بانکها محل مفسده انگیزی شدهاند و اقتصاد را نابود میکنند.
عضو جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با اشاره به اینکه بانک مرکزی اعلام کرده قصد شکایت از او را دارد، بیان داشت: از من شکایت کنید، اگر مشکل مردم با شکایت از من حل میشود، حتماً از من شکایت کنید. من همیشه در دادگاه تبرئه شدهام، حتی هیأتهای منصفه بهاتفاق آرا رأی به تبرئه من دادند.
زاکانی گفت: بانکها راه نجات دارند اما این آقایان اینکاره نیستند. الگوی بازار سرمایه نزدیکتر به الگوی اسلامی است. در اسلام پول بالذات ارزش ندارد، لذا کار و تولید ارزش دارد. مشکل بعدی مشکل فساد در اقتصاد است، چون فعالیتها غیرشفاف است. چون فضا غیرشفاف است، فساد 40 هزارمیلیاردی را میشناسم که 85 درصد آن در اختیار فرد و داییاش است. عدد وحشتناک است. فساد، تولید را نابود میکند. فساد ریشه کشور را میزند تا کجا باید تحملکنیم و عدم شفافیت داشته باشیم؟ دست صاحب ثروت که هزینه میکند عدهای صاحب قدرت شوند و دست صاحب قدرتی که امکان ایجاد میکند ثروت آنان بیشتر شود باید قطع شود.
رئیس کمیسیون برجام مجلس نهم در مورد قاچاق در کشور اظهار داشت: سالانه 15 تا 25 میلیارد دلار قاچاق از مبادی رسمی وارد کشور میشود. هر یک میلیارد دلار قاچاق، 100 هزار فرد را در کشور بیکار میکند. اگر دولت همت کند جلوی 20 میلیارد قاچاق در سال را بگیرد، خودبهخود 2 میلیون شغل ایجاد میشود. تعرفه خروج ضایعات پتروشیمی در دولت قبل 80 درصد بوده، امروز این دولت آن را به 10 درصد کاهش داده است. دولت به چین محبت کرده، این ظلم به تولیدکننده است. اشکال در دولت این است که تجار تکیهبر قدرت دادهاند و خود نیز بعضاً سهیم هستند. مشکل دیگر، مشکل قانون کار است، اگر نظام بازار مشارکتی شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد. نظام مالیاتی ما نیز صد درصد ضد تولید است. دیپلماسی اقتصادی کشور باید دیپلماسی اول ما شود. راههای زیادی برای برونرفت از مشکلات وجود دارد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا آقای جلیلی با فشار جبهه مردمی نیروهای انقلاب در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکردند، گفت: من اطلاعی از فشار بر روی آقای جلیلی ندارم، اما این را میدانم آقای جلیلی تحتفشار کسی قرار نمیگیرد.
منبع: فارس
نظرات بینندگان