روستایی محروم اما زیبا و ثروتمند در دل جنگل های های نورآباد + تصاویر
به گزارش سرویس شهرستان های شیرازه، روستایی در منطقه بردنگان شهرستان ممسنی واقع شده است که به گفته ی ساکنین بیش از 95 درصد جمعیت 350 نفری «باتون» را سادات تشکیل داده اند که از نظر نسبی به امام زین العابدین می رسند.
نورآنلاین نوشت: این روستا که 4 شهید را در دوران دفاع مقدس به نظام جمهوری اسلامی تقدیم کرده است یکی از محرومترین نقاط شهرستان محسوب می شود. برای رفتن به باتون باید راه صعب العبور آن را که از میان جنگل و رودخانه می گذرد را تحمل کنید.
شاید راه ارتباطی نامناسب منشاء بسیاری از مسائل و مشکلات شده است به گونه ای که سوخت رسانی ( نفت و کپسول گاز) با سختی صورت می گیرد از طرفی خود روستا نیز فاقد منبع های ذخیره نفت است.
محرومیت را در هر نقطه ی این روستا می توان به وضوح دید حتی تنها مدرسه آنها فاقد سرویش بهداشتی ، آب لوله کشی و برق است و پنجره کلاس های درس نیز در حسرت یک شیشه سالم مانده اند.
شاید مهمترین راه برای برون رفت از محرومیت تکمیل راه ارتباطی روستای میانه به باتون باشد تا دست رسی اهالی این روستا به نورآباد مرکز این شهرستان آسان شود. این راه ارتباطی 8 کیلومتر است و از دامنه کوه ها و از کنار رودخانه و جنگل عبور می کند و هم اکنون پل ارتباطی بزرگی در حال تاسیس است که پیشرفت مناسبی داشته است. این راه قرار بوده در 9 ماه به پایان برسد ولی بیش از 3 سال است که مردم را چشم انتظار کرده است.
نقطه ی مناسب جغرافیایی باتون و قرار گرفتن در کنار رودخانه ی فهلیان باعث شده تا یک روستای زیبا و طبیعت بکر ایجاد شود از طرفی کشاورزی نیز رواج یابد تا حدی که عمده ی درآمد مردم از همین طریق است و مردم زندگی روزه مره ی خود را با کشاورزی و یا دامداری سپری می کنند.
هر چند که پیشنهاد غیر کارشناسانه ی جهاد کشاورزی باعث شد که ساکنین ضرر های بسیاری زیادی در این حوزه ببینند. به پیشنهاد جهاد کشاورزی باغ های اناری در اطراف این روستا ایجاد می شود اما پس از 11 سال هنوز هیچگونه ثمری نداده است و مردم نسبت به این موضوع ناراضی هستند و بسیاری نیز این باغ ها را رها کرده اند.
البته حمله گرازها به مزارع نیز از طرفی باعث خسارات به اهالی شده است.
این روستا قدمت بسیاری زیادی دارد و وجود دو آسیاب قدیمی دلیلی بر اثبات آن است البته قنات های قدیمی نیز موجود است که متاسفانه در بازسازی این قنالت ها توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خشک شدند.
باتون را می توان یک روستای مدیر پرور نیز نامید و هم اکنون سید ابوطالب حسینی بخشدار دشمن زیاری، حسینی رئیس ثبت و احوال رستم، سید ابراهیم حسینی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد ممسنی، سید سادات حسینی رئیس سابق بانک صادرات و ... مدیرانی از فرزندان این روستا هستند. هرچند که هنوز دانش اموزان راهنمایی باتون روزانه بیش از 8 کیلومتر پیاده روی می کنند تا در روستای میانه درس بخوانند.
البته در این روستا خدمات زیادی از طرف دولت صورت گرفته که از جمله آنها می توان به سیل بند، آبرسانی، برق رسانی، طرح های منابع طبیعی، احداث راه های بین مزارع و ... اشاره کرد ولی باید گفت که هنوز مشکلات زیادی وجود دارد برای مثال این روستا فاقد خانه بهداشت است.
همچنین با وجود آنکه سالهاست خطوط مخابراتی (تلفن) این روستا قطع شده است هنوز هر از چند گاهی آبونمان و قبض های تلفن جلوی درب خانه ها می رود و مخابرات به جای اینکه نواقص و قطعی را رفع کند در اقدامی عجیب قبض برایشان هدیه می برد!
در ادامه به برخی از زیبایی این روستا می توانید مشاهده کنید:
بافت روستا و کوچه ها
طبیعت بکر منطقه
عملیات احداث جاده که هم اکنون رها شده است
زمین فوتبال روستا
خانه های روستایی